Simone Niggli-Luder

Født 9. januar 1978 i Burgdorf Sveits. Siden hun var ti år gammel har hun deltatt i orientering. I tillegg har hun studert biologi ved universitetet i Berlin. Denne talentfulle kvinnen har i løpet av sin karriere vunnet flere verdenscuper og verdensmesterskap i orientering. Hun har vunnet en rekke medaljer, og regnes som en av de desidert beste kvinnelige orienteringsløperne.

Dominerte i eliten

Simone har i lang tid dominert i elite toppen. Hun vant langdistanse løp i juniorverdensmesterskapet i 1997, som mange sier var hennes gjennombrudd. I løpet av hennes tre junior-VM endte hun opp med fire medaljer.

Gjennom 2000-tallet og starten av 2010-tallet dominerte hun de store mesterskapene verden rundt. Hun var på toppen og innen orientering sies hun å være den beste, både i kartlesing og løping. Kombinasjonen av de to gjorde henne ustoppelig. Dette gjenspeiler seg i de mange medaljene hun har vunnet og respekten hun har oppnådd med sine bragder.

Konkurrert for Finland

Simone har løpt for andre land enn Sveits. 2001 da hun bodde i Finland løp hun for et finsk lag, Turun Suunnistajat, og tok gull i det finske mesterskapet. Fra 2003 har Simone bodd delvis i Sverige og har da løpt for Ulricehamns OK. Under dette laget har hun vunnet det svenske mesterskapet hele ni ganger. Dermed har hun blitt sveitsisk mester tjue ganger, finsk mester en gang, og svensk mester ni ganger.

Venla-stafetten er orienteringsverdens største stafett løp for klubber. Simone har vunnet denne stafetten for den finske klubben og den svenske klubben. 2002 for den finske Turun Suunnistajat, 2004-2009 for svenske Ulricehamns OK. For den svenske klubben var hun en viktig ankerkvinne som hjalp dem til seier fire av de fem forsøkene i tidsrommet 2004-2009. Med sine totalt fem seiere i Venla-stafetten er hun den mestvinnende orienteringsutøveren i løpets historie.

Simone vant i 2004 Tiomila for den svenske klubben. Tiomila er en orienterings stafett som arrangeres i Sverige. Den arrangeres årlig i mellom april-mai skiftet. Den strekker seg over ti dager. Stafetten er sammen med den finske Jukola-stafetten en av de mest velkjente for klubblag.

Karriere stans

Simone ga seg på toppen av sin karriere i 2013. Hun kunne da se tilbake på de mange medaljene, prestasjonene, minnene, og hvordan hun har kjempet for å bli den beste. Ti gullmedaljer i europamesterskap og tjuetre gull fra verdensmesterskap er det ingen som ler av. Dette er håndfast bevis på hennes styrke.